20 Nisan 2014 Pazar

Türk cerrah adını dünyaya duyurdu

Dünyada en iyi çocuk operatörü sıralamasında ilk 20 de yer alan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu göğsümüzü kabarttı.İşte teferruatlar,

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Amerika’da yayınlanan web dünyasının en saygın kuruluşlarından ‘Top Master’s in Healthcare Administration’ tarafından yapılan değerlendirmede “Dünyanın Yaşayan En Yaratıcı 20 Çocuk Operatöründen Biri” seçildi.

Tıp alanında en iyi isimleri belirleyerek doktorların kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olan ve eğitim programları ile sıhhat kuruluşlarına fiyatsız bilgi sağlayan bu kuruluşun internet sitesinde yayımladığı çalışmada, dünyada çocukların hayatlarını kurtaran ve kendi tıp alanlarını kökten değiştiren yeniliklere imzalamış 20 tıp doktorunun kariyer başarıları anlatıldı.

Listede isimi geçen tüm operatörler çocuk cerrahisi alanında uzuv nakli, fetal ve çocuk cerrahisi, kalp operasyonları, göz, kafa ve yüz cerrahisi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanlarına büyük katkıları bulunan bu doktorlar, yeni yolların geliştirilmesine liderlik eden sıra dışı operatörler olarak tanıtıldı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’den gelen değerlendirmeyle alakalı görüşlerini ifade eden Prof. Dr. Kalayoğlu, “Dünyanın yaşayan en yaratıcı 20 çocuk operatöründen biri olarak gösterilmem büyük bir gurur kaynağıdır.” diye konuştu. Kalayoğlu, “Dünyada çocukların cerrahi olarak rehabilitasyon edilmesinde çok ehemmiyetli buluşları olan isimlerle aynı listede olduğumu görmek benim için büyük bir onur. Bu mutluluğu hem Amerika’da çalıştığım dönemde başında bulunduğum ekibe hem de şu anda aynı yolda beraber yürüdüğüm arkadaşlarıma borçluyum.“ şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder