10 Kasım 2013 Pazar

Sağlık Çalışanı Sıkıntıları

Sağlık Çalışanlarının En Büyük Meseleleri

Bugün yazımızda sağlık çalışanlarının yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği meseleleri masaya yatıracağız. Tabi o kadar mesele varken hepsini incelememiz elbette olanaksız. Belli başlı köklü sorunlar ve sağlık çalışanlarının en çok başkaldırı ettiği sorunları bu yazımızda bulabileceksiniz.

Üniversite veya devlet hastanelerinde çalışan sağlık personeli yaşadığı en büyük sıkıntılardan ikisi aldıkları fiyat ve çalışanlara uygulanan şiddet.

Gün geçmiyor ki devlet ve üniversite hastanelerinden bir şiddet olayı çıkmasın. Hastalar ve hasta yakınları tarafından sağlık personeli sanki tüm mesul onlarmış gibi şiddet uygulanması sağlık personellerinin sorunları arasında başı çeken bir sıkıntı. Bu sorun için yıllardır bir çözüm bulunamasa da bu meselenin çözümü için çalışmaların yapıldığını umuyoruz.

Bunun yanı sıra başta gelen sağlık çalışanlarının diğer bir sıkıntısı da fiyat meselesi. Gecesini gündüzüne katan bütün enerjisini işi için harcayan yaşanan tüm bu şiddet olaylarınında cefasını çeken personellerin aldıkları fiyat mutlaka emeklerinin karşılığı değil. Hele ki günümüzdeki daimi yaşanan yeni zamlar tüm halk gibi sağlık çalışanlarını başkaldırı ettirmiş vaziyette.

Sağlık çalışanlarının meseleleri yazmakla bitmez ancak şu an için bunları belirtelim ilerleyen zamanlarda diğer konuları da sizlerin huzurunda değerlendireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder